Un prim câștig în instanță pentru preotul Barză

Preotul Cosmin Barză a mers, joi, la instanță după ce Protoieria Târgu Jiu a cerut o ordonanță președințială ca să-l evacueze de la biserica din Cartierul Primăverii și să-i fie luate toate bunurile pe care le-a obținut pentru lăcașul de cult. Instanța n-a fost de acord pentru că Protoieria nu ar fi putut depune niciun document de proprietate. 

E de știut faptul că părintele Ioan Cosmin Barză a ridicat biserica din lemn în urmă cu aproape zece ani cu sprijinul comunității. E și motivul pentru care oamenii din zonă nu își doresc alt preot și au refuzat deja doi. Dar Mitropolia Olteniei l-a suspendat și a transmis că tot ce face, inclusiv slujbele de acasă, le face pe proprie răspundere și nu în numele bisericii. 

“Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului. Respinge cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, onorariu avocat. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare, ce se depune la Judecătoria Târgu Jiu”, se arată pe portalul instanței de judecată.

Preotul se consideră, în continuare, nedreptățit că a fost îndepărtat și spune că Mitropolia nu ar fi avut motive întemeiate să-l îndepărteze.

„Ei mă acuză, conştiinţa mea nu mă acuză de ce spun ei. E diabolic tot ce se întâmplă. Noi, creştinii, avem pe înaintaşii noştri, pe sfinţii din biserica primară, pe care îi cinstim, îi avem model. Cum au slujit ei din cauza prigonirilor prin catacombe, prin peşteri, slujim şi noi acum. La noi e mai bine, că slujim acasă. Au scris 17 pagini de acuzații la adresa mea, dar sunt numai invenții, minciuni, minciuni pe care le spun și oamenilor să nu mai vină la biserică”, a spus preotul Cosmin Barză. 

Yala de la ușa bisericii a fost înlocuită săptămâna trecută astfel că preotul nu mai are acces în lăcașul de cult. Oamenii au pus și două lacăte la ușă să se asigure și ei că niciun alt preot nu va fi trimis acolo. 

Mitropolia Olteniei a transmis că tot ce face preotul Barză este pe propria răspundere. „Sunt situaţii generate de fostul preot care nu mai este şi intervine abuziv în relaţia cu credincioşii. Dânsul nu mai funcţionează ca preot, slujitor canonic, a fost suspendat. Are o situaţie canonică discutabilă. În acest sens, ce face dumnealui, o face pe propria răspundere”, a fost reacția Mitropoliei Olteniei, prin vocea purtătorului de cuvânt Ioniță Apostolache.

Vizualizări: 2,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: