Un elev care a luat bacul, după contestații, a ”salvat” liceul din Tismana

Un licean care a reușit să ia examenul de Bacalaureat după contestații a schimbat soarta pregătită pentru Liceul Tehnologic Tismana. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj era obligat să transforme liceul în școală profesională pentru că, în primă fază, nu a luat nimeni examenul. 

Propunerea s-a schimbat radical după contestații când un elev a reușit să ia media 6 și să fie singurul admis dintre toți colegii săi înscriși să susțină Bacalaureatul. Mai exact, acesta a obținut media 6,36. După recorectare, i-a crescut nota la Limba Română de la 4,4 la 5,2. Au fost 11 înscriși la examen. Doi nu s-au prezentat deloc. Potrivit conducerii școlii, aceștia au plecat la muncă in străinătate înainte de examen. Un alt candidat a ratat la mustață promovarea. A avut media 5,96. Avea nevoie de 6 ca să treacă examenul.

Cei de la ISJ Gorj au transmis că dacă nu existau deloc elevi care să fi promovat, atunci puteam discuta despre transformarea liceului în școală profesională. Dar fiind unul, lucrurile rămân ca până acum. "Privitor la situația Liceului Tehnologic Tismana, se putea vorbi despre transformarea unității de învățământ în școală profesională dacă nu existau promovați în urma examenului de Bacalaureat. Cum însă acest lucru nu s-a întâmplat, unitatea de învățământ având un candidat promovat după afișarea contestațiilor, s-a renunțat la ideea transformării unității școlare", a anunțat Ionuț Catrina, reprezentant al ISJ Gorj.

Asta chiar dacă înainte de rezultatele finale, șefa ISJ Gorj declara la o televiziune locală că planul ar fi altul: "Pentru anul școlar următor când se va întocmi planul de școlarizare va avea dosar de școală profesională pentru că rezultatele nu sunt bune. Trebuie să fie o măsură dacă nu reușim să obținem un candidat dintr-o promoție să ia examenul", a spus Marcela Mrejeru, șefa ISJ Gorj, într-o emisiune la Emi Tv.

A fost sunat, pentru un punct de vedere, și primarul Narcis Remetea, dar nu a fost de găsit. 

Rămâne de văzut dacă rețeaua școlară va fi schimbată ținând cont că nici liceele tehnologice din Târgu Jiu nu se mândresc nici în acest an cu rezultate prea bune. Deși anul trecut, fosta conducere a ISJ Gorj a făcut demersuri pentru comasarea liceelor tehnologice din Târgu Jiu tocmai din acest motiv, procedura a fost stopată când s-au făcut schimbări la vârful instituției.

Vizualizări: 3,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: