Un cartier din Târgu Jiu va purta numele unui arhitect renumit

Un cartier din Târgu Jiu va purta numele arhitectului Nicolae Vînătoru. Deja, o stradă a primit acest nume. Este vorba despre o zonă din cartierul Drăgoieni.

Anunțul a făcut de Claudiu Fiu, consilier în cadrul Comisiei de Urbanism și Amenajare Teritorială:  "Am avut onoarea sa răspundem favorabil solicitării pentru denumirea unei străzi din Târgu Jiu cu numele Nicoale Vânătoriu. Pe lângă strada principala și alte trei alei adiacente poarta acest nume(Aleile 1-3), astfel putem spune ca odată cu votarea hotărârii în C.L. cartierul va avea aceasta denumire. Este vorba de o zona cu construcții noi, aflata în partea de est a orasului, spre cartierul Dragoieni", a scris Claudiu Fiu pe pagina sa de Facebook. 


Nicolae Vînătoru (28 septembrie 1911, Malumnic, judeţul Dolj – 29 octombrie 1994, Târgu Jiu) a fost tehnician arhitect ( absolvent școala tehnică de arhitectură), poziție din care a fost implicat în organizarea Muzeului Curtișoara. În anul 1934 a intrat ca militar activ în Armata Regală până în anul 1947 atunci când a fost trecut în rezervă cu gradul de Maior Comandor de Aviaţie. A lucrat la Comitetul pentru Cultură şi Artă a judeţului Gorj iar din anul 1969 a lucat la Direcţia Sistematizare Arhitectură şi Control a Consiliului Popular Judeţean Gorj. A fost sculptor și pictor, opera sa abordând tematica rustică gorjeană.

Vizualizări: 3,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: