Licitație reluată pentru restaurarea operelor lui Brâncuși

Institutul Național al Patrimoniului reia licitația pentru proiectul de restaurare a operelor lui Brâncuşi. Inițial, demersul a fost anulat pentru "abateri grave de la legislație", apoi a fost reluat. 

INP a pus la bătaie circa 400 de mii de lei pentru acest proiect. 

Ofertele pot fi depuse până pe 12 iulie. "Participă cu oferta ta la procedura simplificata în vederea atribuirii contractului de Servicii de elaborare a proiectului de conservare - restaurare componente artistice Ansamblul monumental „Calea Eroilor” realizat de Constantin Brâncuși, Calea Eroilor, Municipiul Târgu Jiu, jud. Gorj, cod LMI 2015: GJ-III-a-A-09465, până la 12.07.2023, ora 15:00", e anunțul celor de la INP.

În primă fază, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Coloana fără Sfârșit vor fi fotografiate și scanate 3D, analizate amănunțit de experți avizati de Ministerul Culturii care vor stabili și cât de degradate sunt sculpturile din piatră. 

Sunt in aer liber și din cauza intemperiilor, a ploilor acide în special, a poluării și a lipsei de intervenții, pe acestea au apărut pete și mușchi.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: