Localnicii din Tismana rămân cu gunoiul la poartă

 Vești proaste pentru localnicii din Tismana. De luna viitoare, vor rămâne cu gunoiul la poartă. Motivul? Cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj nu vor mai ridica gunoiul. ADIS invocă neplata facturilor. Edilul orașului admite că sunt șase facturi restante, în valoare de 260 de mii de lei. 

Primarul a transmis că are bani, dar nu va plăti pentru că a anulat în instanță majorarea taxei la gunoi. "Avem la ADIS neachitate șase facturi, total aproximativ 260.000 lei. Avem banii necesari în buget pentru a achita aceste facturi. Va aduc la cunoștință, dragi cetățeni, că începând cu data de 1 iulie, în orașul Tismana, va fi sistată ridicarea gunoiului menajer și selectivul. De pe data de 1 iulie 2023, Garda de Mediu va amenda orașul Tismana cu suma de 50.000 lei vechi pentru neridicarea gunoiului", a anunțat primarul Petre Remetea.

Acesta a explicat, într-o postare pe Facebook, de când au început procesele cu ADIS: "Primăria Tismana a acționat în judecată ADIS Gorj pe tema măriri taxei de salubrizare de la 5.80 lei la prețul de 8.00 lei. Acest proces a fost câștigat de orașul nostru atât la Tribunalul Gorj, dar și la Curtea de Apel Craiova. Această asociație a solicitat mandat să organizeze pentru anul 2023 licitația pentru un nou operator de salubritate, deoarece expira contractul cu vechiul operator. În urma consultării pieței la acea vreme de către ADIS operatorii de salubritate au solicitat ca taxa de salubrizare să plece în licitație de la 11 lei / persoană, preț minim. În urma proiectului de hotărâre, dvs ați hotărât cu 14 voturi pentru demararea licitației ADIS, prețul de pornire de 11 lei taxă salubrizare / persoană", a mai transmis primarul din Tismana.

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: