Turiștii le-au devenit clienți. Păstrăvul afumat de la Tismana ajunge pe mesele bucureștenilor

Păstrăvul de la Tismana este cunoscut în toată țara, iar cel afumat este o adevărată delicatesă, iar clienții vin și cumpără direct de la sursă sau așteaptă comenzile prin curier.

”Păstrăvul se vinde cel mai bine înaintea sărbătorilor de Crăciun, Revelion, dar și de Paște și de Florii, mai ales că este dezlegare la pește. Noi vindem producția direct de la păstrăvărie. Ne-am format clienții noștri care vin și ia păstrăvul de aici, pentru că noi nu le dăm hormoni de crește. Oamenii văd exact cum îi creștem. Prețul unui kilogram de păstrăv proaspăt este de 32 de lei, iar cel afumat 100 de lei”, povestește doamna Otilia.

Produsul vedetă rămâne păstrăvul afumat care ajunge în toată țară. ”Nu pot să spun că am o rețetă specială pentru păstrăvul afumat. Contează mult afumătoare, iar până am nimeri-o am aruncat vreo patru. Eu nu folosesc decât păstrăv, sare și lemn de cireș sau prun. Am foarte mulți clienți din Târgu-Jiu, Craiova, București dar și din alte zone din Gorj dar și din țară. Din trei kilogram de păstrăv proaspăt scot 1 kilogram de păstrăv afumat. Pentru prăjit e bun păstrăvul de 5-600 de grame, iar ce trece peste îl afum. Am clienți foarte mulți turiști care au venit în vizită la Tismana, au încercat păstrăvul nostru și de atunci ne comandă în continuu. Noi îl afumăm, îl vidăm și îl trimitem pe curier oriunde în țară, dar cel mai mult pleacă spre București”, a mai spus doamna Otilia.

Gorjenii cumpără păstrăv și pentru a-l oferi ca și atenție cunoscuților de sărbători sau rudelor care stau în marile orașe din țară.

Vizualizări: 2,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: