Tribunalul Gorj are, începând de astăzi, cameră pentru audierea minorilor

Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice şi Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, s-au prezentat astăzi la Târgu Jiu pentru a inaugura noul sediu al Tribunalului Gorj.

Pe lângă noile birouri şi cei doi asistenţi judiciari nou-veniţi, Tribunalul Gorj beneficiază acum şi de o cameră pentru audierea minorilor.

"Tribunalul Gorj este prevăzut acum şi cu o cameră de audiere a minorilor și m-am bucurat foarte tare să văd acest lucru şi vă asigur că voi face tot posibilul ca în acest mandat să nu mai avem instanță în România fără o cameră de audieree a minorilor", a transmis Ministrul Justiţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Alina Gorghiu a subliniat şi implicarea judecătorilor din Gorj în noua programă de educaţie juridică: "Un subiect de interes pentru Gorj este programa de educație juridică, în contextul deschiderii recente anului școlar. mulțumesc Tribunalului Gorj pentru implicare, deja sunt șase judecători voluntari înregistrați în platformă. De câteva zile metodologia a fost publicată pe site şi vorbim de o mobilizare exemplară în privința protocolului de educație juridică jîn școli și universități.Vom ajunge în fiecare școală, ne vom adapta tematica cu voluntarii, astfel încât să putem să ajungem la fiecare elev. Problematica de interes este consumul de droguri”

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: