Tone de legume şi fructe confiscate din pieţe. Unde ajunge marfa!

O razie de amploare a avut loc la mijlocul acestei săptămâni în pieţele din municipiul Târgu Jiu pentru a verifica modul în care sunt comercializate legumele şi fructele. Zeci de agenţi economici au trebuit să dea explicaţii în faţa oamenilor legii în privinţa mărfii comercializate. Nu toţi se aflau în legalitate şi s-au ales cu amenzi usturătoare, dar şi cu marfa confiscată. Tone de fructe şi legume au fost confiscate de oamenii legii.

Zeci de poliţişti şi jandarmi au dat iama miercuri în două pieţe din Târgu Jiu. În vizorul oamenilor legii au fost comercianţii care vând legume şi fructe, produse perisabile, la mare căutare acum, în preajma sărbătorilor pascale. Un administrator a fost prins că făcea evaziune fiscală iar în 35 de cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 57.985 lei pentru activităţi ilicite. În urma verificărilor efectuate, agenţilor economici le-au fost indisponibilizate peste 5.300 kg legume şi 170 kg fructe, în valoare de peste 6.000 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat şi peste 12 tone de legume şi 470 kg fructe, în valoare de peste 21.000 lei, comercializate fără documente de provenienţă, conform comunicatului de presă al IPJ Gorj.

Marfa, vândută de societăţi de profil

Tonele de legume şi fructe au fost plasate mai departe comercianţilor din zonă care au dorit să achiziţioneze marfa confiscată. În general, aceştia pot cumpăra marfa respectivă la ultimul preţ de intrare, adică la preţul ultim cu care şi-au achiziţionat produse similare. Ulterior, pot comercializa marfa  la un preţ care să le asigure şi profit. “Bunurile de consum alimentar, cu grad ridicat de perisabilitate se predau imediat după ridicare persoanelor juridice specializate sau persoanelor fizice autorizate pentru comercializare”, a explicat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.  

Ulterior predării acestor produse, sunt depuse documente la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, pentru recuperarea prejudiciului. „La noi ajung doar documentele şi obligaţia noastră ca organ de valorificare este să încasăm contravaloarea acestora”,  a spus Ana Băleanu, şef compartiment valorificare din cadrul AJFP Gorj.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: