Temperatura la care plantele din casă trebuie ținute iarna!
Plantele de interior trebuie ținute iarna la anumite temperaturi, nici prea mici pentru a nu îngheța dar nici foarte mari pentru că se ofilesc. Există anumite semne care că pot arăta dacă este prea cald sau prea frig în camera în care păstrați plantele.
Iarna, temperatura din locuințe crește datorită radiatoarelor sau caloriferelor. Este bine să avem grijă, deoarece căldura usucă aerul, lucru dăunător pentru plantele din casă.
Pentru a nu se ofili, atunci trebuie păstrate într-un spațiu luminat și bine aerisit. Dacă temperatura este prea mare, atunci poți pulveriza apă de la distanță spre plante, o dată la 2 – 3 zile.
În cazul în care plantele se ofilesc prea repede, înseamnă că e prea cald pentru ele în cameră. Aceasta este cauza și dacă frunzele se usucă și au margini maronii. Dacă frunzele se îngălbenesc și cad, atunci temperatura a scăzut brusc.
De multe ori, plantele de cameră sunt originare din zone tropicale și subtropicale, dar au fost aclimatizate să reziste la ghivece, în spații mici, cu mai puțin pământ și cu mai puțină lumină de la soare.
Pentru a se dezvolta în mod armonios, dar și pentru a produce flori, astfel de plante au nevoie de o temperatură potrivită, precum și de un anumit grad de umiditate.
Multe dintre plantele de ghiveci din locuințe sunt de origine exotică, așa că nu suportă înghețul sau temperaturi sub 10 sau 5 grade Celsius. În camera în care stau plantele nu trebuie să fie nici foarte cald, dar nici prea frig.
Astfel, la o temperatură cuprinsă de peste 15 grade dar sub 24 de grade plantele vor rezista foarte bine și se vor dezvolta corespunzător.
Plantele cu frunze cărnoase, precum ficușii sau violetele africane, pot fi păstrate la temperaturi ceva mai scăzute, pentru că rezistă destul de bine. În schimb, pentru cele cu frunze subțiri și delicate sunt preferate temperaturile de peste 20 de grade Celsius.