Carnea de curcan, la mare căutare de către gorjeni
Pentru gorjenii care aleg să nu scarifice un porc de Crăciun, există și alte alternative. Carnea de curcan este la mare căutare în acestă perioada, fiind o variantă de înlocuire a celei de porc, mai slabă și mai sănătoasă pentru unii consumatori.
„Mi-a cam interzis medicul să mănânc carne de proc, așa că ne reorientăm. Pentru masa de Crăciun alegem curcanul. Din curcan facem și sarmale și friptură. Pieptul de curcan e bun și pentru salată”, spune un târgujian.
Prețul pe kg începe de la 25 lei pentru curcanul viu și 35 de lei pentru cel sacrificat.
”Avem cerere. Curcile și curcanii sunt din rase de carne, hrăniți integral cu cereale. Curcile au 12-14 kg, iar curcanii au 15-16 kg. Doritorii au posibilitatea să îl cumpere și sacrificat de noi, curățat sau să îl ia viu și să îl sacrifice acasă”, transmite un vânzător.