Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu primește peste 4.3 milioane de lei

 Guvernul României a alocat o sumă semnificativă pentru dezvoltarea culturii și artelor scenice, direcționând încă 4.304.616 lei către Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a anunțat secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţie, Victor Banța. 

Cu o sumă totală de peste 5 milioane de Euro primită în ultimii 4 ani, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” se bucură de o susținere financiară fără precedent în ultimii 26 de ani, subliniind angajamentul actual al Ministerului Dezvoltării pentru promovarea culturii și artei scenice.

Referitor la aceste sume, alocate de Guvern, teatrul din Târgu Jiu nu a lămurit încă acuzații mai vechi, legate de sume importante de bani pe care Primăria Târgu Jiu le-ar fi retras de la instituția de cultură, deși sursa sumelor nu era bugetul local.

Victor Banța, cel care a anunțat că alte sume de bani au fost distribuite teatrului din Târgu Jiu, a exprimat încrederea sa în utilizarea eficientă a acestor fonduri, declarând: "Sper ca (și cu) acești bani, Teatrul din orașul nostru să devină o instituție de cultură de renume și de talie națională, de ce nu și internațională, care să contribuie la educația culturală și spirituală a locuitorilor județului Gorj. Având în vedere aceste condiții de finanțare create de Ministerul Dezvoltării, cum nu au mai existat în ultimii 26 ani dinainte de 2020, nu mai există nicio scuză pentru a justifica lipsa condițiilor civilizate, lipsa actorilor sau lipsa resursei umane auxiliare specializată în aceste activități nobile. Le doresc mult succes actorilor și personalului care activează în acest Teatru!"

Vizualizări: 1,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: