Târziu vrea să facă din spitalul din Cărbuneşti unul judeţean
Directorii a trei spitale stau cu frica-n sân că unităţile spitaliceşti ar putea fi desfiinţate. Între timp, conducerea spitalului din Cărbuneşti şi-a stabilit un obiectiv important: vrea să facă aici un al doilea Spital Judeţean! Are şi cu ce să se laude! Recent au fost finalizate lucrările de extindere a secţiilor Pediatrie şi Terapie Intensiv. Totul a costat un miliard de lei vechi.
Conducerea Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti vrea să facă din această unitate spitalicească un al doilea Spital Judeţean de Urgenţă. Dacă în Spitalul Judeţean se simte lipsa materialelor sanitare, a medicamentelor şi mai ales a condiţiilor, la Cărbuneşti nici vorbă de aşa. Mai mult, se fac investiţii pe bandă rulantă. În ultima perioadă s-a extins secţia de Pediatrie şi cea de Anestezie Terapie Intensivă. „La spital se investeşte în continuu. Acum s-a cheltuit aproximativ un miliard de lei vechi numai pentru extinderea a două secţii. Un singur pat de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a constat 30 de milioane de lei vechi”, spune Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.
Conducerea spitalului nu se opreşte aici cu investiţiile pentru că şi-a propus să facă aici al doilea Spital Judeţean. „Noi investim şi pe timp de criză. Cu ajutorul primarului care ne-a alocat nişte fonduri şi a anumitor sponsori am reuşit să transformăm compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă în Secţii cu 15 paturi. O avem împărţită în două, într-o parte avem bolnavii în stare gravă din diferite secţii şi acum am făcut o parte pentru bolnavii care ies din sala de operaţie. Avem paturi speciale, aparatură necesară, şi tot ce ne trebuie ca secţia să funcţioneze în bune condiţii. Am reabilitat şi extins şi Secţia de Pediatrie, dar nu ne vom opri aici pentru că noi vrem să facem din acest spital un al doilea Spital Judeţean”, spune Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti.
Nici bolnavii parcă nu sunt aceeaşi. Nimeni nu acuză lipsuri şi condiţii inumane. „Este foarte bine aici. În niciun spital din Gorj nu sunt condiţiile astea. Am fost la Târgu-Jiu la spital că este judeţean, dar nu se compară cu ce este aici. Aici sunt medicamente, doctori care au grijă de noi şi ne tratează, sunt medicamente. Nu avem cuvinte. De curăţenie nu mai vorbesc”.
Spitalul din Târgu-Cărbuneşti a fost apreciat chiar şi de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, întro-o vizită oficială.