Târgujieni implicați în Dosarul "Enigma". Vindeau droguri!

DIICOT a anunțat marți că 16 persoane vor fi trimise în judecată în Dosarul "Enigma", care investighează cea mai mare piață online de vânzare a drogurilor, denumită "Iarba Dulce", cu peste 11.000 de utilizatori. Printre inculpați se numără și cetățeni din Târgu Jiu.

Aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, inclusiv către minori cu vârste între 14 și 16 ani, îndemn la consumul ilicit de droguri de mare risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pornografie infantilă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Operațiunea "Enigma" a investigat un grup infracțional organizat format în iulie 2022, cu scopul de a comite trafic de droguri de risc și mare risc, al cărui număr de membri a crescut rapid. Grupul a fost creat pe o platformă de mesagerie online și a funcționat ca o piață virtuală neagră de desfacere pentru droguri. Membrii grupului foloseau pseudonime pentru a-și proteja identitatea și facilita tranzacțiile de droguri, inclusiv către consumatori tineri și foarte tineri.

Membrii grupului nu proveneau doar din municipiul Bucureşti, ci şi din alte oraşe, cum ar fi Craiova, Braşov, Constanţa, Cluj Napoca, Târgu Jiu, Arad, Oradea, Timişoara, Piteşti, Ploieşti.

Platforma a fost ușor accesibilă pentru tineri, inclusiv minori, și le-a oferit posibilitatea să intre în contact cu dealerii de droguri în condiții de anonimitate și falsă siguranță. Distribuitorii de droguri își promovau ofertele pe această platformă și își împărțeau zonele de distribuție.

Administratorul platformei, liderul grupului infracțional, modera discuțiile și alegerea membrilor grupului. Grupul a devenit rapid un cadru organizat de vânzare a drogurilor sub protecția anonimatului.

Rechizitoriul solicită confiscarea specială a drogurilor, a terminalelor mobile, grindere-elor și cântarelor electronice folosite în activitățile infracționale, precum și a sumelor de bani provenite din vânzarea drogurilor. De asemenea, se cere aplicarea unor măsuri de siguranță, cum ar fi instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de bani ale unor inculpați.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul București.
 
 

Vizualizări: 2,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: