Peste 100 de focare de pestă porcină în Gorj. Boala se răspândeşte rapid!

Situaţia actuală arată peste 100 de focare de pestă porcină în judeţul Gorj. Boala se răpândeşte rapid, iar DSVSA Gorj a solicitat o întâlnire a autorităţilor pentru săpânirea zonelor cu probleme.

„S-au extins focarele. Sunt peste 100 de focare. Unele confirmate, unele în sistem de suspiciune. Sunt echipe pe teren la lichidarea focarelor. Vom avea o şedinţă să vedem ce măsuri vom stabili, la nivelul judeţului Gorj. Vor participa toate autorităţile implicate ca să putem opri cât mai repede evoluţia bolii” a transmis directorul DSVSA, Florin Gorcea, pentru ziarul Pandurul.

Focarele s-au extins şi în urma acţiunilor efectuate de cetăţeni. Oamenii aleg să omoare animalele bolnave şi să le arunce pe câmp sau în păduri şi nu anunţă autorităţile competente: „Ne surprinde răutatea. Să arunci porcul mort este un focar de răspândire a bolii. Noi i-am sfătuit mereu să aibă o conduită corectă. Să se respecte pe ei şi pe ceilalţi din comunitate. Virusul se răspândeşte rapid. Elementul de difuzibilitate a bolii este omul”, a mai spus directorul DSVSA.

Vizualizări: 4,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: