Târgu Jiu: Bate vântul prin târgul de miei. „Vin, se uită şi pleacă!”

Prima zi n-a fost cu profit pentru comercianţii care au sacrificat miei în centrul de sacrificare de pe digul din municipiul Târgu Jiu. A bătut vântul. Puţinii oameni care au venit în zonă doar s-au uitat şi au întrebat. Un kilogram de carne de miel se vinde cu 45 de lei. Prea mult pentru unii târgujieni.

Din cauza scumpirilor, mulţi preferă să cumpere cantităţi mai mici din supermarketuri chiar dacă preţurile sunt mai mari. Un kilogram de carne de miel ajunge, în magazine, şi la 60 de lei.

 

În târgurile de sacrificare, preţurile se negociază. “Se mai negociază, dar nici noi nu putem lăsa prea mult din preţ pentru că toate s-au scumpit. Furajele, boabele, lucerna, toate s-au scumpit”, a spus unul dintre comercianţi. „Toată lumea vine şi se uită, întreabă de preţ şi apoi pleacă. Am tăiat doi miei, n-am vândut niciunul. Nici nu ştiu dacă mai vin. Nu mai e deloc o afacere oieritul”, a spus un alt comerciant.

 

Clienţii se uită şi pleacă. „Am venit să vedem cam cât costă. 45 de lei. Mi se pare cam mult. E adevărat că s-au scumpit toate, dar suntem nevoiţi să luăm mai puţin, doar aşa de poftă, să avem miel pe masă”, a spus o femeie.

 

Pentru că nu au existat solicitări din partea ciobanilor, târgul de sacrificare din Novaci, zonă cu tradiţie în oierit, n-a mai fost deschis deloc în acest an.

 

Galerie foto



Vizualizări: 7,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: