Târgu Jiu: Au amplasat o bibliotecă în parc

Biblioteca ”File de poveste în parc” a fost amplasată astăzi, în municipiul Târgu Jiu. Inițiativa este derulată de Asociația Be Teen.

Proiectul este dedicat atât tinerilor, cât și adulților. Biblioteca se află în Parcul Lido, acolo unde toți cei dornici pot să împrumute o carte.

Regulile sunt următoarele: poți lua orice carte dorești, iar după ce ai terminat de citit, trebuie să o aduci înapoi. De asemenea, poți aduce alta în locul ei sau poți dona pentru a contribui la realizarea mai multor astfel de centre de lectură.

Ideea a pornit de la Alexandra Anton, o tânără implicată în comunitate, care s-a întors de la Cluj pentru a contribui la dezvoltarea orașului nostru. Alexandra spune că acest concept urmează să fie implementat în mai multe puncte de interes din oraș și nu numai.

”Totul a pornit după ce am văzut o inițiativă asemănătoare în Sibiu, chiar în centrul orașului. Mi s-a părut ca este ceva ce trebuie să avem și noi. Am discutat cu Roxana, președinta Asociației Be Teen, i-am prezentat ideea mea și, prin intermediul organizației, această idee s-a materializat. Ne adresăm tuturor cetățenilor și ne dorim să continuăm acest concept și să amplasăm cât mai multe biblioteci atât în municipiul Târgu Jiu, cât și în alte localități din Gorj. Sunt o tânără care lucrează cu tineri și îmi doresc, la rândul meu, să avem cât mai multe astfel de proiecte”, spune Alexandra, membră a Asociației Be Teen. 

Cărțile au fost aduse de voluntarii asociației și de alți donatori cu suflet.

Proiectul nu este unul cu finanțare, biblioteca fiind realizată din bugetul Asociației Be Teen.

La numai câteva momente după amplasarea rafturilor, primii cititori au început să apară.


"Ideea unei biblioteci stradale a pornit chiar de la o voluntară tânără și implicată în cadrul asociației noastre. Astăzi am inaugurant prima bibliotecă stradală din Targu-Jiu, este și pentru noi un experiment și ne dorim foarte mult să încurajăm cititul în spații verzi, donarea de cărți pentru comunitate. Biblioteca poartă numele de *File de poveste în natură* și sperăm să nu fie ultima pe care o inaugurăm. Această inițiativă nu beneficiază de fonduri nerambursabile în cadrul unui proiect ci este o inițiativă pe care am reușit să o implementăm cu fonduri din 3,5%. Suntem foarte încântați să vedem cum copiii, tinerii și adulții din parcul Lido se bucură să aibă o minibibliotecă gratuită chiar în cartier de unde își pot împrumuta cărți", spune Roxana Pistol, președinta Asociației Be Teen.

Galerie foto





Vizualizări: 2,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: