Tăieri de cheltuieli la ministerul Energiei. Dispar 100 de posturi!

„Cine nu performează pleacă acasă sau în privat” - este declarația responsabilului de la Energie, care anunță că vor dispărea peste 100 de posturi din cadrul ministerului pe care îl conduce.
Vor fi desființate inclusiv funcții de conducere, cu salarii de peste 10.000 de lei net. Încep economiile și la carburanți, hârtie sau apă, iar ministerul ar urma să facă economii la buget de 14 milioane de lei anual, conform unui proiect pus în dezbatere.
Din 392 de posturi, câte sunt în prezent la Ministerul Energiei, vor rămâne doar 287, conform proiectului. Sunt desființate, așadar, mai mult de un sfert. Dispar 90 de funcții de execuție, 11 de conducere, una de secretar de stat și una de secretar general adjunct.
„Suntem pregătiți, dacă vor exista contestații în instanță sau alte contestații litigioase, să le abordăm cu maximă seriozitate, dar, așa cum am pregătit aceste lucruri, sunt convins că toată lumea are conștiința împăcată că cei care performează rămân și sunt recunoscuți pentru asta, iar cei care nu performează pleacă acasă sau în mediul privat și găsesc locuri de muncă mai motivante pentru ei", a transmis Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Cum nu toate posturile sunt acum ocupate, este posibil ca unii angajați să primească opțiunea de a ocupa un post mai prost plătit, în timp ce alții vor fi dați afară. Vor fi aleși în urma unui chestionar anonim.
După această reorganizare, cheltuielile salariale vor scădea cu aproximativ 25%. Dar ministerul va face economii și altfel. De la un sistem bazat pe hârtii plimbate de angajați de un etaj la altul, ministerul își propune să se digitalizeze și să folosească mai mult emailul și semnăturile electronice. Doar din economia de hârtie și alte echipamente ar urma să economisească 100.000 de lei pe an.
Cheltuielile de protocol vor fi reduse cu 60.000 de lei pe an - mai puțină cafea și apă îmbuteliată. Se trece la un sistem bazat pe filtre.
Iar mașinile Ministerului Energiei vor avea sisteme de localizare, astfel încât deplasările să fie doar în interes de serviciu. Se estimează o reducere a cheltuielilor cu carburanții de încă 100.000 de lei.
Reorganizarea ar urma să fie aprobată prin hotărâre de Guvern până la finalul lunii, iar apoi, în cel mult două luni, să fie finalizat acest proces. Și alte ministere au început să facă economii. De exemplu, Ministerul Mediului anunță curățenie în instituțiile din subordine.
Vizualizări: 1,302
Distribuie Trimite pe WhatsApp