Sute de mineri și energeticieni așteaptă mult și bine după pensii. Casa calculează zece pe zi!

Mai au mult și bine până când o să poată să iasă la pensie! Este vorba despre angajații Complexului Energetic Oltenia care așteaptă deciziile în baza Legii 197/2021. Au fost depuse sute de dosare, iar angajații Casei de Pensii Gorj calculează, manual, aproximativ 10 dosare pe zi. Informația a fost dezvăluită de sindicalistul Manu Tomescu, după o întâlnire cu reprezentanții Casei de Pensii.

 

Manu Tomescu mai susține că la soluționarea dosarelor se va merge pe principiul „primul venit, primul servit”, numai că angajații Casei de Pensii sunt în urmă cu luni bune. 

 

„Din cele aproximativ 500 de dosare depuse până în prezent, 82 sunt în perioada de scadență (depășirea termenului) și vor fi calculate cu celeritate, însă  38 dintre ele sunt incomplete și se așteaptă adeverințele;

 

Alte 120 de dosare care vor fi calculate cu celeritate, sunt cele depuse în perioada 13 martie  - 2 mai 2023;

Ținând cont că aceste dosare sunt calculate deocamdată "manual", se vor calcula în medie câte 10 dosare pe zi;

Sistemul de calcul al dosarelor depuse pe legea nr.197 în ceea ce privește cuantumul pensiei a rămas deocamdată neschimbat (nu se calculează nici în plus nici în minus față de prevederile legii nr.74);

Pe perioada calculată între 2001- 2021, cuantumul pensiei este calculat fiecărui salariat în funcție de contributivitate iar punctajul se imparte la 35, indiferent unde salariatul a fost incadrat în acea perioadă”, a afirmat liderul de sindicat, Manu Tomescu, într-o postare pe Facebook.

În urma circularei trimisă săptămâna trecută de către Ministerul Muncii, pentru deblocarea Legii nr.197, Casa Județeană de Pensii Gorj a emis până în prezent 49 de decizii pe respectiva lege.

Vizualizări: 4,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: