Surpriză! Câți bani primește în plus un pensionar de la CEO pe Legea 197

Rând pe rând angajații Complexului Energetic Oltenia încep să primească deciziile în baza cărora se pot pensiona pe Legea 197. Pare că, după luni de zile de proteste, câteva zile de greva foamei în Capitală, minerilor și energeticienilor începe să li se facă dreptate și să li se calculeze o pensie demnă, care va răsplăti condițiile vitrege în care au lucrat o viață întreagă. 

Calculate după Legea 197/2021, pensiile angajaților de la Complexul Energetic Oltenia vor fi cu câteva milioane bune mai mari. De exemplu, primul angajat al S.E Rovinari, care a primit decizia de pensionare în baza acestei legi, va avea o pensie mai mare cu 2300 de lei, potrivit unei informații dezvăluite de sindicalistul Manu Tomescu. Salariatul în cauză este unul dintre protestatarii care au făcut greva foamei în București. 

„A fost anunțat primul salariat al S.E.Rovinari căruia i-a venit DECIZIA de pensionare pe legea nr.197/2021.

Este vorba despre "Giku" colegul și camaradul care ne-a fost alături în PROTESTUL EXTREM făcut la București. 

Decizia este emisă pe data de 22 iunie 2023, chiar în dimineața în care am mutat PROTESTUL în fața Guvernului României. 

Colegul are 52 de ani (face 53 în decembrie) și este unul dintre cei care a lucrat toată perioada de aproximativ 6 ani la Termoserv.

Vă pot spune că s-a bucurat cu lacrimi în ochi la vestea primită, pentru că are probleme de sănătate și abia mai putea face față ca sudor de intervenții în instalație!”, a transmis sindicalistul Manu Tomescu. 

Tomescu a mai afirmat, recent, că mai mulți salariați din C.E. Oltenia au fost notificați că le-au fost emise deciziile pe legea nr.197, iar din punctul lui de vedere aceasta este o victorie mare în fața „sistemului care se pregătea să schimbe și să amâne legea nr.197 prin noi amendamente”.

Vizualizări: 9,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: