Sute de miliarde de lei rămase necheltuite de instituțiile publice

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, va publica lista cu excedentele bugetare înregistrate de toate primăriile din județ, adică banii rămași necheltuiți în 2023. 


În topul acestor instituții sunt Consiliul Județean Gorj și Primăria Târgu Jiu. ”O să vă punem și la dispoziție lista tuturor excedentelor bugetare pe care noi le-am solicitat Direcției Finanțelor Publice. Acolo o să vedeți care sunt primarii gospodari, unde se fac investiții, unde se cheltuie banii în interesul cetățenilor. Campionii, cu ghilimele de rigoare, la neinvestirea acestor bani, bani disponibili pe care îi au în cont, sunt Primăria municipiului Târgu Jiu, cu 670 de miliarde de lei vechi și Consiliul Județean Gorj, care are 1.090 de miliarde de lei vechi, undeva la 24 de milioane de euro excedent bugetar. Banii aceștia nu au putut fi cheltuiți în anul 2023, ceea ce este mare păcat pentru că există atâtea obiective de investiții atât în municipiul Târgu Jiu, cât și în tot județul Gorj și, din păcate, incapacitatea de a cheltui acești bani în investiții de interes pentru cetățeni arată performanța managerială a conducerii acestor instituții”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

În Ianuarie, Consiliul Local Târgu Jiu a adoptat o hotărâre prin care repartizează excedentul în diverse lucrări de investiție, aceleași pentru care fuseseră alocate fondurile dar nu au fost cheltuite.  

Vizualizări: 1,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: