Sute de locuri libere în învățământul profesional
Aproximativ 300 de locuri au rămas neocupate în învățământul profesional din județul Gorj. Au fost zeci de absolvenți care au optat pentru învățământul dual. Tinerii primesc burse lunare și au asigurate cazarea, transportul, echipamente și toate condițiile pentru practică.
„Au rămas neocupate peste 280 de locuri în învățământul profesional. A rămas ca elevii care vor promova examenele de corigențe și elevii care nu au optat, până acum, pentru o formă de învățământ profesional sau liceal să se înscrie în etapa a doua”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Toți elevii care vor opta pentru învățământul profesional vor obține 200 de lei lunar. Vor avea asigurate toate condițiile pentru practică la mai mulți agenți economici din județul Gorj. Printre aceștia, și Complexul Energetic Oltenia (CEO). La finalul studiilor, aceștia s-ar putea angaja la una dintre societățile care sunt dispuse să-și înnoiască forța de muncă. „Din cele 28 de locuri alocate unității noastre, au fost ocupate, în prima etapă, 13 locuri, respectiv zece locuri la electrician exploatare joasă tensiune și trei locuri pentru strungari. Sperăm că vom ocupa toate locurile și vom funcționa cu o clasă întreagă. Complexul Energetic Oltenia este unitatea cu care noi avem un parteneriat”, a declarat, la Gorj TV, Dumitru Fârță, directorul Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari.
Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic din Turceni au mai rămas doar șase locuri libere. Și acolo, CEO pregătește câteva zeci de elevi care au șansa de a deveni potențiali angajați, la finalizarea studiilor. În acest an, peste 300 de tineri au absolvit o școală profesională în județul Gorj. Pentru cei mai mulți, șansele de angajare sunt foarte mari pentru că marii producători au nevoie de forță de muncă și de angajați pregătiți.