Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Sute de angajați în minus și zeci de mii de ore lucrate, dar neplătite, la Termocentrala Rovinari

Situație tot mai complicată în minerit. La Termocentrala Rovinari, lipsa de personal se acutizează și s-a ajuns deja la un minus de peste 200 de oameni în producție. Automat, cei rămași în sistem au fost nevoiți să lucreze mai mult. Au acumulat, spune sindicalistul Manu Tomescu, zeci de mii de ore lucrate, dar neplătite. 

Problema i-a fost ridicată și ministrului Energiei, în această săptămână, când a venit la Rovinari, la inuagurarea grupului 5. “În termocentrală, în producție, avem peste 200 de locuri lipsă. Muncim cu 200 de oameni mai puțin în zona de producție. Salariații au acumulat deja peste 70 de mii de ore lucrate în plus și neplătite și nici recompensate cu timp liber. Nu ai cum să vii să vorbește de viitorul unei companii când oamenii au ajuns o batjocură când ei ar trebui să fie cel mai de preț lucru într-o unitate”, a afirmat Manu Tomescu.

Ministrul nu i-a răspuns concret cum se poate rezolva această problemă deși era prezent și Dan Plaveti, managerul companiei, care nu a luat cuvântul să vină cu vreo soluție. Sebastian Burduja a ținut să-i transmită lui Manu Tomescu doar că minerii și energeticienii trebuie să știe ce eforturi se fac la București pentru prelungirea activității din minerit, că le-a dat numărul lui de telefon minerilor când au fost la protest în București și mulți îl sună să-i spună ce se întâmplă în Gorj.

„Problemele acestea le cunosc de la firul ierbii. Eu discut cu colegii dumneavoastră, le-am dat numărul de telefon și unii mă sună zilnic. Când ați venit la București, mulți începeau să aplaude și veneau alții și spuneau: Nu, nu, acum trebui să-l huiduim, mai țineți minte? Eu țin minte! Dacă le explicăm oamenilor toate eforturile pe care le facem cu contractele, cu prelungirea activității, cu parteneriatele cu primăriile pentru activele CEO care nu mai sunt utilizate și pot fi puse în valoare, cu diversificarea activității, să dăm viitor acestui Complex și acestor oameni, asta ne preocupă, să știți și au înțeles oamenii când am mers în mijlocul lor”, i-a răspuns ministrul Energiei lui Manu Tomescu.

Deficitul de personal nu se simte doar la Rovinari. În toate unitățile Complexului, e nevoie de oameni în producție pentru că mulți salariați au ieșit la pensie, dar angajări nu s-au mai făcut, iar sarcinile celor plecați au fost împrățite la cei rămași.

Vizualizări: 3,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: