Surse: Audieri și rețineri într-un dosar ce vizează infracțiuni în domeniul silvic. Update: 5 persoane, reținute!

Mai multe persoane din zona Motru care activează în domeniul silvic au fost duse la audieri într-un dosar ce vizează infracțiuni silvice. Anchetatorii au emis și ordine de reținere pentru 24 de ore pe numele a 5 dintre suspecţi. 

Din informații oferite de surse din zonă totul ar fi plecat de la firma care a cerut să exploateze parchet în zonă și se pare că i s-ar fi dat în fapt mai puțină masă lemnoasă decât a fost contractată.

În acest caz sunt anchetați angajați ai Ocolului Silvic Motru. 

Potrivit IPJ Gorj, 5 dintre persoanele audiate au fost reținute pentru 24 de ore.

"La data de 1 martie a.c., polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Gorj au reținut pentru 24 de ore, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 60 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Din cercetări polițiștii au stabilit că în luna august 2022, bănuiții ar fi întocmit în fals mai multe documente referitoare la reprimirea unei partizi de exploatare a materialului lemnos de pe raza unui ocol silvic.

În cursul zilei de mâine, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbaților", a transmis IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 3,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: