Supă cremă rapidă de morcovi
Pe perioada de iarnă nimic nu merge mai bine ca o supă cremă fierbinte atunci când ajungi acasă. Iar supa cremă de morcovi aduce în plus şi o dulceaţă aparte pe care o dau morcovii fierţi şi sucul de portocale.
Supa de morcovi cu şofran şi suc de portocale este o supă dulce dar care este binevenită în această perioadă. Pe lângă morcovi, ceapă, suc de portocale şi şofran mai aveţi nevoie de smântână pentru gătit.
Ingrediente:
700g de morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi rondele
o ceapă mare, tăiată în patru
un pahar de suc de portocale proaspăt stors
200 ml de smântănă pentru gătit
0,12 g de şofran pur (un pliculeţ)
sare şi piper
Mod de preparare: Puneţi morcovii împreună cu ceapa în suficientă apă cât să-i acopere total. După ce au fiert împreună, pasaţi totul cu un blender (fără să scurgeţi legumele de apă). Adăugaţi sucul de portocale, smântâna şi şofranul, iar la final, potriviţi de sare şi piper.
Este recomandat să o serviţi caldă, cu crutoane sau cu rondele de morcov proaspăt.