Start în Programul Rabla Local. Ce sumă se oferă pentru mașina veche!

Încep înscrierile pentru programul Rabla Local, valabil pentru autoturismele mai vechi de 15 ani, pentru care statul oferă bani fără obligația de a cumpăra o mașină nouă. Primăriile din țară se pot înscrie în acest program începând din data de 21 aprilie 2023.

Încep înscrierile pentru programul Rabla Local, în cadrul căruia statul va oferi o sumă decentă de bani pentru ”rablele” mai vechi de 15 ani. Conform unui comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), primăriile pot depune cereri pentru finanțare din 21 aprilie.

Conform AFM ”unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice în perioada 21 aprilie 2023, ora 10.00 – 28 aprilie 2023, ora 23.59”.

Potrivit aceluiași comunicat, ”conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate”. De asemenea, AFM transmite că pe site-ul oficial al instituției va fi publicată lista oficială cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare.

”După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate”, mai este precizat în comunicat.

Prin programul Rabla Local românii își pot casa mașinile mai vechi de 15 ani, fără să fie obligați să cumpere una nouă. În schimb primesc suma de 3.000 de lei.

În 2022 acest program a fost amânat de mai multe ori, din diverse motive. Printre altele, AFM era nemulțumită de forma de atunci a programului și a gândit mai multe îmbunătățiri în regulament.

Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: