Stadionul Municipal, o imensă parcare gratuită. Fără reguli

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a devenit o imensă parcare gratuită, în jurul acestuia dar şi în jurul Sălii Sporturilor, fiind parcate zilnic sute de maşini. Bolizi puternici pot fi văzuţi zilnic şi pe bordurile care împrejmuiesc stadionul, în zona pietonală, pentru că nicăieri nu scrie că ar fi parcarea interzisă acolo.

Situaţia pare una paradoxală, pentru că în stadion există o parcare subterană care ar putea găzdui toate aceste sute de maşini, dar explicaţia este că aceea este cu plată. Astfel că, de când s-a instituit plata prin SMS în parcarea subterană, abia dacă se mai pot zări câteva zeci de maşini pe zi intrând în subteran. Care subteran era plin ochi în perioada în care parcarea era gratuită şi cu greu se mai găsea un loc de parcare acolo, mai ales după ce în stadion s-au mutat numeroase direcţii din primărie.

Acum, la suprafaţă, atât în faţa cât şi în spatele stadionului, dar şi pe părţile laterale nu se găseşte nici un loc unde să poată fi lăsată o maşină. Pe nici o alee din jurul stadionului şi, uneori nici pe spaţiul pietonal destinat plimbărilor sau accesului la porţile stadionului. Bolizi cu roţi mari care pot urca bordurile înalte ale acestor spaţii pot fi văzuţi zilnic în jurul stadionului unde s-a ajuns să se parcheze pe două sau chiar trei rânduri, acolo unde aleile sunt mai late. Un autocar al unei echipe ce vine să joace un meci amical pe vreun teren de antrenament sau la Sala Sporturilor nu se poate strecura printre aceste maşini, deşi aleea dintre Sala Sporturilor şi stadion a fost construită mai lată tocmai cu acest scop.

Mai grav este faptul că maşinile scoase din parcarea subterană de taxa prin SMS ocupă chiar şi terenurile de baschet din stadion iar în zona din faţa Hotel Sport, dacă s-ar dori să se facă aprovizionarea eventual, ar fi imposibil din cauza a zeci de maşini înghesuite acolo. Nu se mai pune problema ca vreo maşină de pompieri să aibă acces în stadion dacă ar lua foc vreunul din cele două hoteluri din incintă sau spaţiul de birouri al primăriei, pentru că ar fi imposibil.

Ar mai trebui spus că, atunci când sunt meciuri de fotbal pe stadion, toate aceste alei ar trebui să fie libere, sau chiar închise de forţele de ordine, dacă e vorba de meciuri de Liga 2 sau Liga 1.

Galerie foto








Vizualizări: 3,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: