Restaurant din Gorj, sancționat cu zeci de mii de lei

O nouă săptămână, noi controale făcute de Direcția Sanitar Veterinară Gorj. Salariații instituției au luat la pas mai multe localități din județ și au verificat unitățile alimentare, tocmai pentru a vedea dacă sunt respectate normale sanitare aflate în vigoare. Astfel, în urma controalelor, angajații DSV Gorj au aplicat sancțiuni în valoare de peste 66.000 de lei.
 

Cea mai mare amendă a fost încasată de către patronul unui restaurant, fiind vorba despre 45.000 de lei. ”Am aplicat o amendă în valoare de 45.000 lei la un restaurant, pentru identificarea în spațiile de depozitare ale unității a unor materii prime și ingrediente cu termen de valabilitate depășit, fiind vorba despre 14,824 kg produse alimentare, în valoare de 348,05 lei. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată”, transmite DSV Gorj.

De sancțiune nu au scăpat nici două restaurante de tip fast-food. Aici au fost aplicate 2 amenzi a câte 10.000 de lei fiecare.

” Am mai acordat o sancțiune în valoare de 10.000 lei la un fast-food, întrucât parte din produsele destinate comercializării nu prezintă elemente de identificare. Tot 10.000 lei la am mai aplicat la un alt fast-food. Au fost identificate aceleași deficiențe”, mai transmite DSV Gorj.

Vizualizări: 2,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: