Primărie penalizată de Ministerul Dezvoltării. Mai mulți funcționari, buni de plată!

În urma unor verificări efectuate de funcționarii Ministerului Dezvoltării privind procedura de achiziție publică pentru atribuirea unui contract, au fost constatate neconformități, fapt ce a dus la aplicarea unei corecții Primăriei Motru în valoare de 10% din valoarea proiectului.

Vorbim de suma de 52.000 de lei, la care se aplică penalități de întârziere. Buni de plată ar fi funcționarii Primăriei Motru, care au lucrat la procedura de achiziție publică. Este vorba de un contract de finanțare încheiat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru proiectul ”Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Motru“.

În urma verificărilor efectuate la nivelul Ministerului Dezvoltării s-a stabilit că funcționarii Primăriei Motru ar fi îngrădit participarea la licitație a mai multor firme, în momentul în care au făcut caietul de sarcini.

”Este vorba de un contract în valoare de aproximativ 331.000 de lei câștigat de S.C. Sigma Mobility Engineering S.R.L. pentru lucrări de asfaltare în Motru. Contractul a fost încheiat în luna martie 2020, pe vremea când primar era domnul Gigel Jianu, și cei de la Ministerul Dezvoltării au constatat că a fost îngrădit dreptul altor firme de a participa la licitație prin condițiile puse în caietul de sarcini, condiții îndeplinite de firma câștigătoare. Este vorba de unul din acele contracte încheiate cu ”firmele de casă”, care acum încep să iasă la iveală. Din acest motiv ni s-a aplicat o corecție de 52.000 de lei, sumă la care se aplică și penalități. Asta se întâmplă din cauză că funcționari, cu știrea domnului Jianu, au făcut caietul de sarcini cu ”dedicație” pentru firma respectivă. Efectiv condițiile au fost făcute pe calapodul firmei câștigătoare”, a declarat Cosmin Morega, primar.

În timp ce funcționarii primăriei se tem că vor trebui să scoată din buzunar acești bani, edilul din Motru se așteaptă să mai apară astfel de probleme. ”Cred că este vorba de cinci salariați ai Primăriei Motru care sunt buni de plată. Asta se va întâmpla dacă primăria va acționa în instanță această notă de verificare de la Ministerul Dezvoltării și nu va avea câștig de cauză. Funcționarilor li se va imputa clar această sumă, deși ei spun acum că au ascultat indicațiile fostului primar Jianu și i-ar fi atras atenția atunci cu privire la neconformitățile depistate de cei de la Minister. Eu sincer mă mai aștept să mai apară astfel de probleme, care de abia acum încep să iasă la iveală. Deocamdată pot să vă spun că angajații primăriei iau în calcul o acțiune în instanță”, a mai spus Cosmin Morega.

Galerie foto



Vizualizări: 5,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: