Spitalul Dobrița, afectat de cutremur. Urmările!

Sanatoriul de la Dobrița a fost afectat și el de cutremurul de ieri. Pe fațadă și pe holuri ori în saloane, au apărut fisuri. Specialiștii susțin că acestea sunt în zonele unde există rosturi de dilatare, iar rolul acestora este ca șocul, în caz de cutremur, să fie cât mai mic. Probleme au fost la spital și după ce au fost semnalate scurgeri de gaze. 

"Au apărut mici dezaxări la flanşele unor vane de transport gaz şi o fisură la un robinet la centrală. Au fost înlocuite. Am întrerupt curentul și căldura pentru că exista risc de explozie", a declarat directorul Ion Ciochină.

Managerul spitalului a explicat și cum au apărut fisurile: "Acesta e un covor care se aplică din motive epidemiologice şi de design peste perete şi, în speţă, şi peste acest rost de dilatare. Fisurile care au apărut sunt inerente, aşa trebuie să se comporte un rost între două segmente de clădire".

Aproximativ 150 de pacienți sunt internați, în prezent, în unitatea medicală de la Dobrița. Atât bolnavii, cât și cadrele medicale nu s-au gândit, în primă fază, că e cutremur. "Am simţit că se mişca patul cu noi. S-a auzit zgomot, am văzut crăpătura, pica varul", a spus o pacientă. "Câinii urlau de mama focului şi dup-aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A mai fost o replică, dar mai slabă", a spus o altă femeie. 

La Dobrița, a ajuns, astăzi, și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. "Pagubele sunt minore, pentru că rosturile de dilataţie le-am văzut aseară, ce era un pericol – partea de centrală termică şi scurgere a gazelor a fost rezolvată. Noi oricum avem un proiect pe care avem expertiză tehnică, lucrăm la reabilitarea energetică, şi dacă este nevoie să intervin pe acele rosturi de dilataţie, le vom face", a declarat Cosmin Popescu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: