Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Spaniolii vor să-i convingă pe localnicii din Bustuchin să înființeze cooperative

Cetățenii din comuna Bustuchin și din localitățile limitrofe vor purta în martie anul acesta discuții cu mai mulți reprezentanți ai comunității spaniole, care vor încerca să-i convingă pe gorjeni să se constituie în cooperative agricole. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, nu numai că își încurajează cetățenii să se asocieze, dar a și stabilit ca întâlnirea să aibă loc în comuna lui. Guzman Aparicio este unul din spaniolii care lucrează la acest proiect de mai bine de șase luni și care de altfel a și cumpărat aproape 17 hectare de teren în Bustuchin, pe care vrea să-l cultive cu mure.

Primăria Bustuchin organizează în martie o întâlnire cu reprezentanți ai comunității spaniole care să-i învețe pe gorjeni să se asocieze în cooperative agricole. La întâlnire vor participa și reprezentanți ai Direcției Agricole Gorj. Din Spania participă președintele și fondatorul celei mai mari cooperative din regiunea Catalunya, președintele Grupului PR Glinbens Consulting SRL, dar și directoarea unuia dintre cele mai importante lanțuri comerciale din Spania.

Primarul Ion Ciocea speră ca inițiativa să aibă succes. ”Specialiștii din Spania vor informa cetățenii cu privire la înființarea unei cooperative agricole pe raza comunei pentru crearea de plantații de mure, pomi sau zmeură. Ei vor prezenta cum au fost înființate aceste cooperative în Spania și cum funcționează în prezent. Tinerii au această șansă, să producă, să muncească pământul. Pe mine mă interesează să creez locuri de muncă”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Mure ecologice

Spaniolii vor încerca prin această întâlnire să schimbe mentalitatea gorjenilor cu privire la termenul de cooperativă, rămasă de pe timpul sistemului comunist. Guzman Aparicio este președintele Grupului PR Glinbens Consulting SRL și se află de mai bine de șase luni în Bustuchin, unde lucrează la proiect. Acesta spune că el însuși a cumpărat teren în localitate și vrea să cultive mure. ”Scopul este să schimbăm mentalitatea, vrem să le arătăm oamenilor cum a fost în Spania și cum funcționează aceste cooperative acum. Scopul meu este producția de mure, am studiat foarte bine acest produs și merge foarte bine pe piață. În Spania, 125 de grame de mure costă 4,50 euro. Este vorba de mure ecologice, un soi rezistent la schimbările climatice pe care l-am văzut la Târgoviște”, a declarat Guzman Aparicio, președintele Grupului Glinbens. Întâlnirea are loc pe 3 martie la primăria Bustuchin.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: