“Social-democratul” Romanescu nu semnează adeziunea care l-ar costa fotoliul de primar. Scenariul de rezervă

Situație amuzantă în direct la un post local de radio. Invitații, de la PSD și PNL, se „băteau” pe Marcel Romanescu și ambii îl dădeau candidat la alegerile locale pentru Primăria Târgu Jiu în 2024. Atât de la PSD, cât și de la PNL. Asta, bineînțeles, la nivel de scenarii pentru că, oficial, nimeni n-a făcut niciun anunț. E lesne însă de înțeles, după ultimele ieșiri publice, că Marcel Romanescu și-a netezit calea către barca PSD Gorj. Deși mai există o variantă, Romanescu să nu rămână nici în car, nici în căruță. 

În premieră, spune vicepreședintele PNL Gorj, liberalii n-ar sta degeaba și să aștepte plecarea lui Romanescu. Liviu Cotojman a declarat, la Radio Infinit, că PNL ar fi negociat cu USR să caute un candidat unic la alegerile locale de anul viitor, pentru Primăria Târgu Jiu, dacă actualul edil nu mai rămâne candidatul PNL. 

„Există o discuție între PNL și USR de a găsi un candidat unic la Primăria Târgu Jiu. Am discutat la acest nivel. Asta dacă Marcel Romanescu ne părăsește. Va fi fiecare pentru el”, a mai spus Cotojman. 

„Aveți candidat la Primăria Târgu Jiu?”, întreabă Cotojman. „Bineînțeles. PNL are năzuințe în a încurca eșecul care îi așteaptă la locale, în 2024”, răspunde social-democratul Adrian Rovența.  „Romanescu, până nu are certitudinea că are organizația municipală condusă de unul din echipa lui, nu va fi candidatul PSD. Mă credeți?”, a completat Cotojman. 

Dincolo de aceste declarații, Marcel Romanescu este oricum cu un picior în tabăra PSD. Nu semnează adeziunea pentru că asta l-ar costa fotoliul de primar.

Vizualizări: 2,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: