Șeful Poliției Locale: A venit caldura, se înmulțesc cerșetorii

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că se înmulțește numărul cerșetorilor odată cu venirea căldurii. Polițiștii locali au renunțat să le mai aplice amenzi pentru că nici nu au cu ce să le plătească și de cele mai multe ori nici nu au domiciliu. Au fost cazuri în care autoritățile le-au făcute acte de identitate. 

Cei mai mulți vin din Valea Jiului. ”Dispar când e frig, rămân până în 10. Odată cu apariția călduri se înmulțesc, sunt anumite persoane care zi de zi sunt abonate la noi, noi suntem obligați să chemăm ambulanța, cei de la ambulanță vin, le acordă primul ajutor și apoi reapar pe stradă”, a spus Băluță la Gorjonline.

Aplicarea de sancțiuni nu este relevanță, spune Băluță. 

”Nu sunt relevante sancțiunile. Oricum nu au cum să le plătească, mare parte au familie, au domiciliu, alții nu au nici documente, nici domiciliu, această posibilitate nu există. Încercăm să vorbim cu ei”, a mai spus el. 


În Târgu Jiu funcționează și un centru de asistență socială, unde oamenii fără adăpost pot rămâne peste noapte. Aici sunt cazate circa 20 de persoane.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: