Şeful Edilitara, despre deszăpezirea din Târgu Jiu: Am depus tot efortul!

Conducerea societăţii Edilitara Public SA s-a arătat mulţumită de modul cum a decurs deszăpezirea la nivelul municipiului Târgu Jiu. Asta în condiţiile în care prin multe cartiere nu s-a intervenit pentru curăţarea zăpezii. Alexandru Zaharia admite că au fost „sincope”, dar a găsit rapid o explicaţie.

Şeful Edilitara Public SA a spus că este „dificil” de intervenit pe multe străzi din Târgu Jiu. „În linii mari, suntem mulţumiţi că faţă de anii anteriori numărul de sesizări din partea cetăţenilor a fost mult mai mic. În fiecare dimineaţă, domnul primar ni le-a adus la cunoştinţă, punctual, unde au fost inadvertenţe. Sunt şi considerente generale, sunt şi obiective. Sunt multe străzi în Târgu Jiu care sunt foarte aglomerate şi este foarte greu să pătrunzi cu un utilaj să rezolvi problema. Sunt multe maşini proprietate personală care stau pe străzi şi nu stau efectiv în parcările de reşedinţă. Este foarte greu să pătrunzi pe strada Siretului, Bradului, 30 Decembrie, 1 Decembrie... Ne desfăşurăm mult mai bine activitatea pe bulevarde, unde putem acţiona fie în tandem, fie individual, dar asta nu scuză anumite inadvertenţe”, a declarat Alexandru Zaharia.

Şeful Edilitara a spus că a intervenit în cartiere, acolo unde au existat sesizări, cu utilaje mai mici, cu buldoexcavatoare, pentru degajarea aleilor. Zaharia şi-a asumat problemele apărute în privinţa deszăpezirii. „Am depus tot efortul ca să rezolvăm problemele cu profesionalism. Utilajele au acţionat. Au mai fost sincope, o defecţiune de scurtă durată, de o oră-două, dar ele au ieşit în traseu”, a mai spus Zaharia.

Primarul Marcel Romanescu spune că a purtat discuţii cu directorul Zaharia legat de bugetul pentru deszăpezire. „Încercăm să ne încadrăm în suma alocată iniţial pentru deszăpezire. Întotdeauna trebuie să te gândeşti la beneficii şi costuri. Toată această activitate pentru degajarea căilor de acces presupune costuri suplimentare, şi din acest punct de vedere o parte din zăpadă se va topi şi va intra pe canalizarea oraşului, iar restul va fi îndepărtată şi cărată de către angajaţii Edilitara”, a declarat Romanescu. „Dacă atunci când eram copil mă bucuram când ningea, de data aceasta sunt cel mai fericit om când văd soarele pe cer”, a mai adăugat primarul.

COSTURI 

În luna ianuarie, Edilitara a cheltuit circa 700.000 lei cu comandamentul de iarnă. Mare parte din bani sunt dirijaţi către salariile angajaţilor. Sunt 18 utilaje, 13 ale unităţii, restul închiriate. 90 de angajaţi sunt prinşi în această activitate. Societatea mai are pe stoc circa 300 de tone de material antiderapant şi 140 de tone de sare şi 10 tone de motorină.     

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: