Șefa ISJ Gorj: Nu este obligatorie pregătirea

Se fac pregătiri pentru ca elevii din anii terminali să poată veni la școală ca să se pregătească de Evaluarea Națională și de Examenul de Bacalaureat. Autoritățile din Gorj, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, fac planuri astfel încât elevii să fie în siguranță la școală.

Din 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor putea întoarce la școală cât să se pregătească pentru examenele care îi așteaptă în vară. Oficialii Inspectoratului Școlar pregătesc, în același timp, și modul în care se va încheia situația școlară pe semestrul al doilea. “Vom afișa modul în care se va încheia situația școlară pe semestrul al doilea. Până pe 12 iunie, întreaga situație trebuie finalizată. Avem în atenție modul în care vom începe să pregătim organizarea examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat”, a explicat Maria Cochină, șefa ISJ Gorj, la Tele3.

În plus, cursurile se vor relua cu mai puțini elevi în clasă și vor fi stabilite trasee clare pentru intrarea și ieșirea din școală. „Anul acesta, nu se mai reiau cursurile până în septembrie pentru nivelul gimnazial, pentru nivelul liceal cu excepția clasei a opta, a XII-a și a XIII-a pentru profilul tehnic. La nivelul acestor clase terminale, se susțin examene de sfârșit de an. Evaluarea, respectiv Balacaureatul. Avem două săptămâni organizate înaintea celor două examene. Nu este obligatorie perioada aceasta de pregătire. Dacă doresc, sunt așteptați la școală, să participe la activități de consolidare și finalizare a parcurgerii materiei de clasa a VIII, a XII-a”, a mai spus Maria Cochină.

Doar zece copii vor putea face pregătire într-o clasă. Urmează să se stabilească și cum vor acoperi dascălii toate aceste solicitări. „Trebuie să luăm în calcul spațiul în care îi vom primi pe elevi. Se lucrează la stabilirea unor circuite pe care elevii să le parcurgă la intrarea în unitățile de învățământ astfel încât ieșirea să nu fie prin același loc pe unde se face intrarea. Sălile de clasă nu vor găzdui mai mult de zece elevi pentru a păstra distanța necesară. Vom avea nevoie de o respațiere a zonelor destinate activității pregătitoare. Va trebui să luăm în calcul și numărul cadrelor didactice care vor asigura activitățile pentru că trebuie un orar special întrucât se va lucra cu zece copii la nivelul unei clase”, a mai explicat Cochină.

Vizualizări: 1,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: