Șefa ISJ Gorj crede că toate familiile au telefoane performante
„Mai în toate familiile județului, există telefoane destul de performante!” Este reacția conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, întrebată de modul în care pot să aplice pentru școala online copiii din mediul rural, care nu au nici tablete ori laptopuri și nici internet. Chiar dacă nu pot face cursurile online, elevii au primit asigurări că nu vor avea de suferit când le va fi încheiată situația școlară la finalul acestui semestru.
În multe familii din județul Gorj, școala online este o provocare. Copiii nu au internet ori calculatoare, dar aceeași problemă o au și unii dascăli. Așa s-a ajuns ca, în comune întregi, să nu fie posibilă școala online.
Problemele au ajuns și la urechile conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj. „Am avut o videoconferință și astăzi (n.r. marți), tocmai pentru ca toate măsurile pe care le luăm să meargă în același ritm și același timp în toate județele țării. S-a lucrat în toată această perioadă la diferite paliere. Profesorii au lucrat în funcție de ce au avut de realizat și de posibilitățile de a parcurge online activitatea de învățare”, a declarat Maria Cochină, șefa ISJ Gorj.
Chiar dacă nu toți elevii pot învăța online, Cochină a dat asigurări că nu vor avea de suferit la calcularea mediei finale. „Sunt cazuri în care nu există o tabletă sau un laptop. Mai în toate familiile județului, există telefoane destul de performante. Acei copii nu vor avea de suportat absolut nimic în sensul că cineva îi va defavoriza în stabilirea mediilor. Nimic nu va fi în detrimentul acestor copii. Nu vrem să-i traumatizăm sub nicio formă din punct de vedere emoțional. Singura problemă care ne dă fiori e cea a stării lor de sănătate. Am înțeles că avem micuți care sunt diagnosticați cu Covid”, a mai explicat Maria Cochină, la Tele3.