Secrete pentru o cultură de ceapă reușită

Dacă dorești să cultivi ceapă în propria grădină există câteva secrete pe care merită să le cunoști pentru a te bucura de o cultură de ceapă bogată. Ceapa face parte din rândul legumelor care dau o savoare deosebită tuturor preparatelor culinare și, dincolo de prezența sa binevenită în sfera gastronomică, această legumă aduce beneficii numeroase pentru sănătatea organismului. 

Bogată în vitaminele B1 și B2, fier și potasiu, ceapa scade nivelul colesterolului din sânge, previne anemia și fortifică sistemul imunitar. În plus, ceapa funcționează ca un antibiotic și antiseptic natural, fiind un ajutor de bază în lupta cu bacteriile sau infecțiile tractului urinar. Ceapa poate fi folosită și pentru a alunga țânțarii care ne sâcâie pe timp de vară, protejându-ne de ciupituri neplăcute. De aceea, merită să transformi ceapa într-o prezența constantă în grădina ta și să înveți cum o poți planta și replanta corect. 

Pentru cultivarea cepei din arpagic, alege arpagic de bună calitate. Acesta trebuie să aibă 1, 25 cm în diametru. Dacă arpagicul ales este prea mare, planta va produce sămânță, iar dacă este prea mic, ceapa nu se va dezvolta armonios. 

În cazul în care cultivi ceapă în solar, la începutul lunii februarie, evită să administrezi fertilizator pe bază de azot. 

Ceapa tolerează cu greu buruienile. De aceea ai grijă ca zona din jurul acesteia să fie mereu curată. Dacă frunzele cepei au început să ofilească, evită să o mai uzi. Udarea excesivă în această perioadă afectează rezistența plantei. Și lipsa de umiditate din sol poate afecta serios calitatea cepei. 

Vizualizări: 2,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: