În ce să păstrezi cartofii ca să nu încolțească peste iarnă!

Dacă ai avut o recoltă bună de cartofi și nu vrei să nu încolțească și să fie buni timp de luni de zile trebuie să știi în ce să îi depozitezi. Există un material foarte ieftin care te poate ajuta să păstrezi cartofii la fel de proaspeți pe timp de iarnă.

Nu e deloc complicat să păstrezi cartofii proaspeți și ai nevoie de un obiect foarte simplu, care nu costă deloc mult.

Cartofii nu trebuie să fie depozitați într-o pungă de plastic, întrucât nu trebuie să stea într-un mediu unde există umiditate. În schimb, o pungă de hârtie de culoare maro este ideală. 

Totodată, atunci când depozitezi cartofii într-o astfel de pungă, aceasta trebuie să rămână deschisă. Cartofii trebuie să fie păstrați într-un loc întunecat, răcoros și bine ventilat.

Lumina poate face cartofii să se înverzească și să aibă un gust ciudat. 

Pentru a depozita cartofii, temperatura ideală este cuprinsă între 7 și 10 °C, astfel încât cartofii să nu mai încolțească și să-și păstreze textura.

Cartofii pot rezista de la trei luni în acest mod, până la șase luni și vor rămâne proaspeți.

Punerea cartofilor în frigider ia de fapt acele amidonuri din cartof și începe să le transforme în zahăr. Iar acest rezultat dă un gust foarte neplăcut cartofilor.

Dacă vrei să păstrezi cartofii proaspeți pentru cât mai mult timp, aceștia trebuie depozitați separat de fructele și legumele care produc etilenă, un gaz incolor care acționează ca un agent de maturare. Fructele din această categorie sunt merele, pepenii, banalele, perele, kiwi, mango, avocado și chiar roșiile.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: