„Se vorbește de un pachet social mai bun decât în Valea Jiului, la CE Oltenia”

„Se vorbește de un pachet social mai bun decât în Valea Jiului, la CE Oltenia”. Dezvăluirea a fost făcută de Ion Rușeț, din cadrul companiei energetice. Afirmația vine în contextul în care toată lumea așteaptă să vadă stadiul în care se află planul de restructurare a companiei.

 

Ion Rușeț a declarat, la un post local de radio, că se discută despre un pachet social care să se aplice de anul viitor până în 2026.

 

Atunci, potrivit planului de restructurare, în compania energetică din Gorj ar trebui să mai rămână peste patru mii de salariați. „Toată lumea spune că e o măsură socială, se pensionează oamenii, poate vom face și un pachet. Aud discutându-se, discută politicienii, liderii de sindicat, oamenii. Probabil vor face un pachet mai bun decât în Valea Jiului. Valea Jiului a fost un experiment, iată, că au trecut doi ani, nu au existat convulsii sociale, ce înseamnă că feedbackul este pozitiv pentru asemenea măsuri. Hai să încercăm și la CE Oltenia. Se vorbește de un pachet social începând cu anul 2024 până în 2026 în așa fel încât programul acesta, cu rămânerea în 2026, a doar câteva mii de lucrători este fezabil”, a spus Ion Rușeț, într-o emisiune la Radio Infinit.

 

 „Există salariați, lideri de sindicat preocupați de stabilitatea locului de muncă. Vor să vină alții în locul celor care se pensionează. Sunt colegi care se bat pentru acest ideal”, a mai adăugat Rușeț.

 

La ultima vizită făcută în Gorj, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a promis că planul de restructurare va fi făcut public de oficialii companiei în câteva zile. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar asta a iritat nu doar angajații care nu știu exact care va fi soarta locurilor de muncă, dar și autoritățile județene care au fost ignorate de managerul companiei, chemat să prezinte chiar stadiul în care se află în prezent programului de restructurare.

Vizualizări: 6,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: