Se știe prima echipă promovată în Liga 1!

Unirea Slobozia și-a asigurat matematic promovarea în Liga 1 cu patru runde înainte de finalul play-off-ului Ligii 2. Jucătorii lui Adrian Mihalcea au avut mici motivații financiare pentru a atinge această performanță.

Victoria înregistrată miercuri seară la Mioveni, scor 1-0, în etapa a 6-a a play-off-ului ligii secunde, i-a adus trupei ialomițene o accedere în prima ligă pentru prima dată în istoria sa și a orașului.

Rețeta succesului la Slobozia nu a fost una prea costisitoare, ținând cont de ce bugete au alte formații din Liga 2, scrie ProSport care a stat de vorbă cu președintele Unirii Slobozia, Ilie Lemnaru. Acesta a vorbit deschis despre politica financiară a clubului, dar ne-a dezvăluit și intențiile sale privindu-l pe Adrian Mihalcea, căruia îi expiră contractul la finalul sezonului.

”Acesta a fost visul meu de când am apărut pentru prima dată în viața acestui club, dar vreau să vă spun că, în primul rând, merită felicitați jucătorii noștri și stafful tehnic, în frunte cu Adi Mihalcea. Adi a făcut o treabă extraordinară la Slobozia și îi mulțumesc încă o dată că a acceptat să se înhame la un proiect în care a știut clar de la început că noi nu vom avea posibilitatea să oferim salarii foarte mari la echipă. Cel mai mare contract al unui jucător de la noi a fost la Liga 2 de 2.500 de euro. Avem salarii între 1.000 și maximum 2.500 de euro, iar salariile au fost plătite la zi. Bine, am mers și pe unele prime de joc, plus prima de promovare pentru băieți. Dar, vă repet: cel mai mare salariu al nostru de la echipă e de 2.500 de euro”, a spus Lemnaru.

Ilie Lemnaru a vorbit despre colaborarea cu antrenorul principal Adrian Mihalcea, care este acum la prima sa mare performanță ca antrenor: promovarea în prima ligă. A preluat echipa în vară, în iunie 2023, după ce în sezonul trecut juca baraj de promovare cu Gloria Buzău, pe care îl pierdea în dublă manșă în fața prim-divizionarei UTA Arad. Mihalcea este la al treilea mandat ca antrenor la Slobozia, echipa orașului natal, după ce a mai pregătit-o în perioadele iunie 2013 – februarie 2015 și decembrie 2020 – iunie 2022.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: