Se modifică Legea Insolvenței. Echipele aflate în insolvență vor juca doar la județ

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori a cerut modificarea Legii Insolvenţei astfel încât cluburile care intră în insolvenţă să nu mai poată activa în competiţiile profesioniste. AFAN a asistat până acum sute de fotbaliști din eșaloanele 1, 2 și 3 pentru a le recupera banii de la echipele care nu îi mai plătesc.

Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul primei zile a congresului FIFPRO de la Bucureşti, secretarul general al AFAN, Dumitru Costin.

În cazul în care modificarea Legii Insolvenței se va derula conform planurilor celor de la AFAN, Dinamo București, club aflat în insolvență și care evoluează în acest moment în Liga a 2-a, riscă excluderea din toate competițiile profesioniste. "Pe agenda noastră există o modificare a legii în ceea ce priveşte cluburile care doresc să intre în insolvenţă şi să păcălească în viitor competiţia, jucătorii şi antrenorii. Astfel, aceste cluburi intrate în insolvenţă nu vor mai avea dreptul de a participa în competiţiile profesioniste. Şi asta nu numai la fotbal, ci la toate disciplinele sportive. Să meargă la amatori, pentru că acolo le este locul. Avem în acest sens discuţii cu cei din Parlament, eu sper să se adopte cât mai curând", a menţionat Dumitru Costin, care este totodată şi preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Acesta a afirmat că anul trecut AFAN a asistat jucători în 640 de cazuri în diferite instanţe şi a pierdut unul singur. "AFAN a reprezentat anul trecut peste 640 de fotbalişti din România şi dintre toate aceste cazuri a pierdut unul singur. În acest context pot să anunţ că în urmă cu câteva zile, în Comitetul Executiv al FRF, a fost adoptat contractul cadru, un instrument care va fi utilizat în relaţia dintre cluburi şi jucători de acum încolo care are la bază contractul cadru european", a precizat el.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele FIFPRO Division Europe, David Terrier, validat în funcţie în cadrul congresului de la Bucureşti, a afirmat că jucătorii din România trebuie să se considere norocoşi să aibă alături o organizaţie precum AFAN.

"Mă bucur să mă aflu aici. România recuperează distanţa faţă de celelalte ţări în ceea ce priveşte protecţia socială a jucătorilor de fotbal. Prezenţa noastră arată susţinerea pe care o acordăm conducerii AFAN pentru munca pe care o depune. Am auzit în cadrul congresului de astăzi că ei se luptă la nivelul instanţelor de judecată, la nivelul Comisiei Europene pentru protejarea jucătorilor... de aceea consider că fotbaliştii din România trebuie să se considere norocoşi să aibă alături o organizaţie precum AFAN. FIFPRO va face în continuare tot posibilul pentru a susţine organizaţia sindicală din România", a precizat Terrier.

La eveniment participă reprezentanţi din 37 de ţări europene afiliate la aceste structuri sindicale. Printre invitaţi se numără reprezentanţi UEFA, delegaţie condusă de fostul mare fotbalist Zvonimir Boban, reprezentanţi ai European Clubs Association (ECA), organizaţie care reuneşte 137 dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din Europa şi reprezentanţi European Leagues (EL), structură asociativă a Ligii Profesioniste de Fotbal din Europa.

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: