Se discută despre acordarea de vouchere de vacanță și în mediul privat

Comisia pentru antreprenoriat şi turism din Senat a iniţiat consultări cu mediul de afaceri şi operatorii din turism pe tema acordării voucherelor de vacanţă în mediul privat, aşa cum prevede un proiect de lege. Documentul, aflat în curs de adoptare, completează legislaţia şi stimulează acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat, în valoare de 1.450 de lei/angajat/an, relatează news.ro

La o astfel de consultare, desfăşurată la invitaţia Prefecturii Argeş, în prezenţa preşedintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a preşedintelui Comisiei pentru antreprenoriat şi Turism, Eugen Ţapu Nazare, şi a senatorului Vlad Mircea Pufu, membru în aceeaşi comisie, au participat peste 50 de reprezentanţi ai sistemului privat din judeţul Argeş. Aceştia au arătat că îşi doresc o asemenea facilitate, dar este important ca legea acordării voucherelor să aibă o formă finală care să sprijine atât antreprenorii, cât şi angajaţii. 

O altă concluzie desprinsă din dezbateri este că viitorul act normativ trebuie să reglementeze foarte clar modul de acordare şi de deducere a acestor cheltuieli, astfel încât mediul de afaceri să fie stimulat să aplice prevederile acestuia.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: