Se asfaltează drumul afectat de caniculă

Autoritățile județene anunță că vor asfalta drumul județean care a fost afectat de caniculă. E vorba de șoseaua care traversează localitatea Dănești, unde patru plăci de beton s-au ridicat din cauza căldurii și a apei care s-a infiltrat sub beton în ultimele săptămâni. În primă fază, se va turna beton pe porțiunea afectată. Asfaltarea întregului tronson e în licitație. De aceste demersuri se ocupă Consiliul Județean Gorj.

Acolo au fost trimise utilaje care să remedieze problema. Însă localnicii spun că nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. „A mai fost așa și nu era cald. Trec și multe utilaje, mașini grele. Acum ne-am trezit dintr-o dată că s-a ridicat în mijlocul drumului”, a spus un șofer. „A mai fost o situație similară și acum câteva luni. Noroc că am văzut mașini oprite și am încetinit și eu pentru că riscam să mă lansez pe ridicătura asta”, a mai spus un alt localnic. 

O femeie care nu a văzut la timp pericolul de pe șosea a făcut accident. “Din primele cercetări efectuate de polițiști la faţa locului, a reieșit faptul că  un bărbatde 55 de ani, din orașul Țicleni, în timp ce conducea un autoturism, pe  DJ 663 Văcarea din direcția sat Văcarea către sat Botorogi, din cauza unor declivități în asfalt formate în condiții meteo extreme de caniculă, a pierdut controlul direcției de deplasare și a plonjat pe carosabil, rezultând rănirea unei femei de 56 de ani, din aceeasi localitate, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, fiind transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Gorj.

Primăria Dănești a transmis participanților la trafic că plăcile de beton s-au ridicat din cauza caniculei și i-a atenționat să circule cu atenție.

Galerie foto


Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: