SJU Târgu Jiu nu are albastru de metilen. Probleme în mai multe unități din țară

Spitalul din Târgu Jiu nu are albastru de metilen, necesar la operații. Cel care a tras un semnal de alarmă este chirurgul Claudiu Soare.

Medicul transmite că spitalul nu dispune de albastru de metilen, iar anumite tipuri de operații depind de utilizarea acestei soluții.

Reprezentanții SJU Târgu Jiu afirmă că există astfel de probleme în mai multe spitale din țară. Unitatea medicală a demarat procedura de achiziție de două ori, dar nu s-au depus oferte.

”În ceea ce privește lipsa albastrului de metilen 0,5 % soluție injectabilă sterilă din Farmacia unității medicale, menționăm faptul că a fost demarată procedura de achiziție de două ori (în luna aprilie și iunie), nefiind depuse oferte în vederea finalizării achiziției privind semnarea contractului și emiterea comenzilor în baza acestuia. 
Conducerea unității medicale a luat legătura cu mai multe unități medicale din Gorj și din Mehedinți pentru sprijin, însă nici acestea nu dețin pe stoc această soluție injectabilă. 
Aceste probleme sunt la mai multe spitale din țară și se încearcă remedierea cât mai rapidă a acestei situații. Există un singur furnizor în România care este înregistrat în sistemul electronic al achizițiilor publice, acest lucru îngreunând achiziția.
Precizăm că unitatea sanitară a făcut și face în continuare demersurile pentru achiziționarea acestui produs”, spun reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Criza albastrului de metilen de la spitalul ar putea fi rezolvată săptămâna viitoare, în funcție de actualizarea stocului la furnizor.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: