Se aglomerează Defileul Jiului

Defileul Jiului e o alternativă pentru cei nevoiți să ocolească Valea Oltului care se închide de luni timp de o lună. Astfel că traficul se va aglomera pe drumul național ce leagă Târgu Jiul de Petroșani. 

Va fi un ocol mare pentru cei care nu au altă variantă decât să vină pe Defileul Jiului ca să ajungă dinspre Sibiu la Râmnicu-Vâlcea. 

Sibiu-Simeria-Petroșani-Tg Jiu-Rm. Vâlcea. Starea drumului pe această variantă este bună și implică inclusiv o porțiune de autostradă. Distanța este însă de aproape 370 de km și timpul necesar parcurgerii ajunge la 5 ore și 20 de minute.

O altă alternativă este Valea Lotrului, care poate fi accesată de pe DN7A, pornind din Brezoi. Această rută traversează Parcul Național Cozia și ajunge la Voineasa, oferind peisaje spectaculoase cu lacuri de acumulare și păduri de conifere. De la Voineasa, șoferii pot continua spre Obârșia Lotrului și, ulterior, să să se îndrepte spre Petroșani, conectându-se astfel la Valea Jiului.

Valea Oltului e închisă doar pe timpul zilei, până la ora 20. Restricțiile se vor aplica o lună. Ministerul Transporturilor a anunțat că se vor face lucrări pentru autostrada Sibiu - Pitești și defrișările nu se pot face cu traficul deschis.

Vizualizări: 3,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: