“Școală după școală”, la CNTV. Beneficii!
Elevii din mai multe școli din Gorj vor putea rămâne în clase câteva ore în plus după ce vor termina orele. Prin programul Școală după școală, aceștia vor avea posibilitatea să-și facă temele tot la școală ori să participe la diverse activități educaționale ori recreative. Una dintre unitățile de învățământ de renume care a solicitat să facă parte din acest program este Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.
Programul va putea fi pus în aplicare chiar și cu voluntari, dar copiii vor fi supravegheați de dascăli sau părinți. „La Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” se va implementa acest proiect – „Școală după școală” chiar de anul acesta. Am dat aprobare. Mai sunt vreo șapte – opt școli care au solicitat acest program. Adică s-au terminat orele și copiii pot să rămână la școală și pot rămâne să își facă temele cu profesori voluntari, profesori plătiți în parteneriat cu asociații de părinți sau ONG care are personalitate juridică. Atunci nu ar trebui să mai vedem meditații când e programul „Școală după școală”, dar asta depinde și de părinți pentru că mulți părinți insistă”, a explicat Marcela Mrejeru, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Chiar dacă mulți dascăli nu sunt încântați de idee, Marcela Mrejeru susține că se vor găsi doritori care să se implice în program mai ales că profesorii trebuie să stea câte opt ore pe zi la catedră.
„Noi oricum suntem obligați să facem 40 de ore pe săptămână și atunci ar putea fi făcute în cadrul acestui program. Profesorii sunt mai reticenți, dar au înțeles că vine momentul când numărul de copii scade și atunci a trebuit să găsim alte variante inclusiv pregătirea aceasta multi-disciplinară, adică un profesor să aibă mai mutle facultăți, mai multe specializări astfel încât să nu poată preda o singură materie. Va veni vremea când vom merge spre multi-disciplinaritate”, a mai spus Mrejeru, la Sud FM.