Scandal fara sfârșit în cazul apei din Baia de Fier. Oamenii primesc facturi desi nu au semnat contracte

Problema apei din Baia de Fier este departe de a-și găsi rezolvarea. De luni de zile, operatorul de apă încearcă să convingă localnicii branșati la rețeaua de alimentare cu apă să încheie contracte, însă localnicii refuză. Motivează că nu încheie contract dacă apă nu este potabilă și nici nu au de gând să plătească vreun leu pentru aceasta. În replică, Aparegio a început să le trimită primele facturi chiar dacă nu sunt semnate contracte. Compania de apă a explicat că oamenii consumă apa așa că trebuie să și plătească pentru ea. În plus, Aparegio susține că apa este potabilă deși localnicii îi contrazic pe cei de la compania de apă.

Localnicii din Baia de Fier s-au revoltat după ce au început să primească prin poștă facturile pentru apă. Cum nu au contracte, nu înțeleg cum au putut fi emise facturi. "Eu am primit o factură de 221 de lei. Nu înțeleg pentru ce. Apa nu e bună de băut. O consumăm doar în scop menajer. Nu știu in ce bază legală a emis aceste facturi pentru că noi nu avem contracte cu ei", a spus un localnic.

Pe Facebook, oamenii au fost îndemnați să nu accepte facturile dacă nu au semnat contracte. În schimb, cei de la Aparegio au transmis că toți cei branșati la rețeaua de alimentare cu apă vor primi facturi pentru că apa consumată trebuie plătită.

"Începând cu luna ianuarie 2023, s-au emis facturi tuturor utilizatorilor din această localitate, în baza situațiilor comunicate de Primăria Baia de Fier, respectiv titular branșament și număr de persoane ce figurează la Registrul Agricol.

Amintim faptul că utilizatorii au fost informați cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de furnizare a serviciului de alimentare cu apă prin comunicate de presă transmise în mass-media în luna august 2022, în aceeasi perioadă fiindu-le transmise și notificări scrise prin serviciile poștale", a transmis Aparegio.

Galerie foto


Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: