Cu cât vor crește salariile aleșilor locali din Gorj

Primăvara lui 2023 vine cu cel mai așteptat cadou pentru aleșii locali și mulți angajați din administrație. S-a dat undă verde pentru majorarea salariilor din sistem la câteva luni distanță după ce a fost dată legea. Contestată de USR și Forța Dreptei, legea a fost declarată constituțională și urmează să fie promulgată de președinte. 

 

 

 

 

 

Astfel că primarii, viceprimarii, președintele Consiliului Județean Gorj, cât și vicepreședinții vor băga mai mulți bani în buzunar. La fel și angajații din primării ori Consiliul Județean pentru că lefurile lor sunt calculate în funcție de indemnizația viceprimarilor, respectiv a vicepreședintelui de CJ. 

Lefurile au fost înghețate la nivelul anului 2019 așa că măririle salariale sunt așteptate cu sufletul la gură de toți primarii. Mulți edili au fost destul de vocali și s-au revoltat pe întârzierea unei decizii privind această majorare. 

Cel mai mare câștig, la Consiliul Județean Gorj

Dacă e să calculăm, cel mai mult va încasa președintele Consiliului Județean Gorj. Cosmin Popescu va avea un plus la indemnizație în valoare de 1.980 de lei brut. Salariul brut lunar este de aproximativ 18 mii de lei. 1.760 de lei brut este majorarea pentru cei doi vicepreședinți Dorin Tașcău, respectiv Gheorghe Nichifor. Salariul brut al unui vicepresedinte de CJ este de circa 16 mii de lei.

Între 1.000 și 1.650 de lei brut este plusul pentru primarii de comună, respectiv de oraș și municipiu. 

Odată cu majorarea salariilor primarilor vor creşte şi cele ale funcţionarilor din primării. Veniturile acestora sunt calculate în funcţie de cele ale edililor.

Vizualizări: 2,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: