Șase licee din Gorj și Dolj pregătesc specialiști pentru CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia susține învățământul dual prin înființarea de clase în zonele în care compania are sucursale energetice și unități miniere, în scopul asigurării de personal calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice companiei.

În anul 2020, CE Oltenia a încheiat 6 contracte de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual cu: Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Gheorghe Tătărăscu Rovinari, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Energetic Craiova, Liceul Tehnologic Bâlteni și Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani.

Contractele au fost incheiate pentru domeniile de pregătire: mecanic pentru calificările de sudor și mecanic utilaje şi instalaţii în industrie; electric pentru calificările de electrician exploatări miniere, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice.

Un numar de 157 elevi s-au înscris la învățământ profesional dual în anul 2020 și vor absolvi studiile în anul 2023.

Pe durata celor 3 ani de studiu, CE Oltenia asigură bursă lunară, premii pentru stimularea performanței pentru primii 5 elevi merituoși din fiecare clasă, examinare de medicina muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică, echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice, echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei, prioritate la angajare după absolvire, oportunități de dezvoltare alături de companie.

Deopotrivă, Complexul Energetic Oltenia este implicat și în susținerea învățământului profesional de stat pentru calificarea tinerilor, transmite compania într-un comunicat.


În perioada 2021–2025, CE Oltenia va încheia contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu instituții de învățământ, pentru calificarea a 600 de tineri în domeniile de pregătire mecanic, electric și electromecanic.


La finalizarea celor 3 ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

"Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învățământului, din județele Gorj și Dolj, s-a făcut în corelare cu numărul de angajați din sucursalele energetice și unitățile miniere, cu vârsta medie a angajaților și cu necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală energetică și unitate minieră, pornind de la estimările privind pensionarea personalului în perioada 2021–2025", a mai precizat CE Oltenia.

Vizualizări: 2,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: