Sancțiuni în mai multe localități din județul Gorj

Inspectorii DSV Gorj au efectuat în ultima perioadă în mai multe localități din județul Gorj, autoritățile au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 81.700 lei unor operatori și persoane fizice. Printre localitățile în care s-au constatat încălcări se numără Bâlteni, Borăscu, Crasna, Padeș, Polovragi, Săcelu, Stănești, Târgu-Jiu și Țicleni.

Printre sancțiunile aplicate se regăsesc:

Un centru de prelucrare a laptelui a primit o amendă în valoare de 1.200 lei pentru etichetarea neadecvată a ambalajelor cu brânză și lipsa unei evidențe a loturilor.
Un snack-bar a fost sancționat cu suma de 1.200 lei pentru manipularea produselor alimentare în timpul preparării la grătar fără a deține echipament de protecție sanitară și fără a face dovada efectuării controlului medical periodic obligatoriu.
O rulotă fast-food a primit o amendă de 1.200 lei pentru identificarea unor produse din carne (cârnați de porc de casă) etichetate incomplet.
O pensiune turistică a fost sancționată cu suma de 1.200 lei pentru întreținerea necorespunzătoare a utilajelor și ustensilelor de lucru, precum și a spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare.
Cantina unui cămin privat pentru persoane de vârsta a III-a a primit o amendă în valoare de 1.200 lei pentru identificarea unor cantități preambalate de carne de pasăre și vită cu etichete deteriorate, pe care nu se puteau citi toate elementele de identificare prevăzute de legislație.
Cantina unui cămin privat pentru seniori a fost sancționată cu suma de 1.200 lei pentru depozitarea alimentelor în condiții necorespunzătoare, într-un spațiu neigienizat, vasele cu alimente preparate fiind așezate direct pe paviment, acoperite parțial.
Proprietarul unei exploatații non-profesionale a primit o amendă în valoare de 1.500 lei pentru deținerea unor animale neidentificate și fără documente sanitare-veterinare.
Un cămin pentru seniori și o locuință minim protejată pentru vârstnici au fost sancționate cu suma de 1.500 lei fiecare pentru organizarea și efectuarea transporturilor de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate.
Un restaurant și un magazin alimentar au fost sancționate cu suma de 10.000 lei fiecare pentru desfășurarea activităților de alimentație publică și comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Un alt restaurant a primit o amendă de 10.000 lei pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate, fără respectarea vecinătăților și a compatibilității.
În același context, un restaurant a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru identificarea unor produse din carne (2.98 kg ceafă de porc) cu eticheta deteriorată. Ca sancțiune complementară, cantitatea respectivă a fost reținută oficial și va fi neutralizată.
O rulotă fast-food a fost sancționată cu suma de 10.000 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare preambalate și a ambalajelor de unică folosință, precum și pentru prepararea și expunerea unor preparate culinare în condiții de microclimat necorespunzător, neprotejate.
Cantina unui centru privat de îngrijire pentru vârstnici a primit o amendă în valoare de 10.000 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a diferitelor sortimente de carne și pește în spațiile frigorifice, fără etichetare din partea producătorului.
Totodată, o cantină a unui centru privat pentru vârstnici a fost sancționată cu suma de 10.000 lei pentru etichetarea incompletă a materiilor prime și întreținerea necorespunzătoare a aparaturii frigorifice.

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: