Salvamont Gorj începe analiza efectelor cutremurelor pe munte. Prima zonă: Cheile Sohodolului!

Salvamont Gorj anunță că va demara, vineri, o activitate de analiză a posibilelor efecte ale cutremurelor și replicilor acestora produse in zona montana a județului Gorj, cu ajutorul dronelor. 

Potrivit instituției conduse Sabin Cornoiu, prima acțiune va fi în zona Cheile Sohodolului din comuna Runcu. ”Vom analiza eventuale roci de mari dimensiuni dislocate de pe versanți care ar putea fi instabile si, la un nou cutremur, sa cada in zonele de acces ale mașinilor si turiștilor.  Acțiunea va continua si in perioada următoare, vor fi analizate zone ample din sectorul montan sudic al masivului Vâlcan,  zone in care au fost înregistrate cutremurele, respectiv zona  dintre Schela si Peștișani”.

În această acțiune, Salvamont este susținut de sustinuta de către Consiliul Județean Gorj, specialiști din cadrul Vodafone Romania - partenerul de tehnologie al Salvamont Romania și Primăria Runcu.  


Această acțiune, mai completează Salvamont, nu se substituie activității unor altor instituții cu atribuții in domeniu si are doar un caracter  de analiza locală care sa permită autorităților publice sa cunoască situația din teren si sa întreprindă măsurile necesare pentru ai proteja pe cei care merg pe munte, deopotrivă turiști sau persoane care desfășoară diverse activități profesionale.

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: